Maart 2018

Hoera!

Eindelijk kunnen wij u goed nieuws brengen: de omgevingsvergunning is afgegeven en gepubliceerd. Ons geduld is de afgelopen periode danig op de proef gesteld en uiteindelijk beloond. Dit betekent een belangrijke vooruitgang en de realisatie van het Bijna Thuis Huis komt nu echt dichterbij. Er staan ons nog mooie uitdagingen te wachten waarvan de eerste is om een goede bouwplanning te maken en vervolgens volgens schema uit te voeren. Daarnaast is natuurlijk de aankleding en inrichting van het huis belangrijk. Daar zijn we al voorzichtig mee begonnen. De coördinatoren staan, net zoals het bestuur, immers te trappelen om aan de slag te gaan. Het lijkt ons nu ook wel een goed moment om verder kennis met ze te maken. Zij stellen zich hieronder aan u voor.

Introductie Kiki
Ik ben Kiki van Luttervelt 63 jaar, gehuwd en heb drie volwassen dochters en woon sinds 2002 op het Eeneind.
Inmiddels is het langer dan een jaar geleden dat Fred Heering mij vroeg coördinator te worden bij het Bijna Thuis Huis. Daar hoefde ik niet lang over na te denken; wat een leuke, boeiende en inhoudelijke baan, op mijn lijf geschreven! Na ruim 15 jaar te hebben gewerkt bij een psychologenpraktijk ben ik toe aan een nieuwe inhoudelijke fijne baan, waar ik mijn kwaliteiten ten volle kan benutten.
Invoelend, met mededogen, belangstellend en nieuwsgierig de mens benaderen zonder te oordelen of te veroordelen, behoren tot mijn moto.
Onder andere deze eigenschappen breng ik mee naar Latesteyn, de gast krijgt een warme, veilige omgeving en de vrijwilliger wordt gezien, gehoord en gewaardeerd.

Introductie Eveline
Ik ben Eveline van der Grinten, 56 jaar, getrouwd en moeder van 2 volwassen, studerende zoons. Ik ben opgeleid tot pedagoog en heb in mijn werk altijd gezocht naar de verbinding met de mensen om mij heen. Ik heb met kinderen gewerkt, met volwassenen en ook met ouderen. Ik heb trainingen gegeven, mensen gecoacht en heb lang in de HR gezeten. Ook ben ik mantelzorger.
Samen met en voor anderen aan de slag te zijn, dat is waar mijn hart naar uitgaat. In dit verlangen past perfect de functie van coördinator van het Bijna Thuis Huis.
Zo kwam ik terecht bij Latesteyn. Samen met Kiki, Wilma en een groot aantal vrijwilligers zal ik zorgen dat het Bijna Thuis Huis een plek is waar gasten én hun familie zich thuis voelen, waar de tijd nog even stil mag staan en in alle rust het leven geleefd kan worden.
Ik neem mijn ervaring uit werk en leven mee om een liefdevolle sfeer te creëren waarin voor iedereen ruimte is om zichzelf te zijn en waarin iedereen zich op zijn plaats voelt.

Introductie Wilma
Ik ben Wilma Nolte-Keersemaker en 65 jaar. Ik ben moeder van drie volwassen zoons en oma van drie kleindochters.
Oorspronkelijk ben ik opgeleid als medisch secretaresse en in mijn latere leven heb ik meerdere opleidingen gevolgd, waaronder doktersassistente, trainer, coach etc.
Mijn hele huwelijkse leven doe ik al vrijwilligerswerk. Eerst op de peuterspeelzaal, de basisschool, middelbare school en via Tesselschade-Arbeid Adelt en het Betsy Perk-Opleidingsfonds.
Nu wil ik mij samen met Eveline en Kiki met hart en ziel inzetten voor het Bijna Thuis Huis Latesteyn. Graag wil ik met hen en alle vrijwilligers daar een warm thuis van maken waar iedereen mag zij wie hij is en op een waardige manier afscheid kan nemen van het leven.

Samen bereiden we ons voor op het werk dat komen gaat! We komen wekelijks bij elkaar om over inrichting, praktische zaken en werkprocessen te praten.
We hebben collega Bijna Thuis Huizen bezocht, waar we veel over de gang van zaken hoorden en heel veel tips kregen. Opmerkelijk is dat iedereen heel erg enthousiast over het werk in de BTH’s spreekt en ons met van alles wil helpen. We krijgen er steeds meer zin in en kunnen eigenlijk niet meer wachten.

Tot slot
Zodra de planning rond is en de verbouwing daadwerkelijk start, zullen wij dat zeker met u delen.
Wij wensen u namens het bestuur van Latesteyn, de coördinatoren, de Vrienden van…. .. een mooi Paasweekend.

p.s. Misschien is dit wel het moment om ook vriend te worden van BTH Latesteyn.
Vermeldt u dan wel s.v.p. uw naam en adres.
Banknummer NL 66 RABO 030 4071 1072
www.vriendenvanlatesteyn.nl

Reageren

Facebook