Reviews van naasten van gasten van BTH Latesteyn.


Moeder hechtte heel veel waarde aan haar zelfstandigheid ondanks dat ze wist dat ze in de verlenging van haar leven was.
Uit huis was geen optie totdat het niet meer verantwoord was. In samenspraak met de huisarts is toen gekozen voor BTH Latesteyn.
Na een intake stemde moeder in dat zij haar blessuretijd daar zou doorbrengen.
Een gouden greep voor zowel moeder als familie. Een eigen kamer met alle denkbare faciliteiten. Het voelde als een warm bad. We voelden ons welkom!
Al die vrijwilligers die hun stinkende best doen om de wedstrijd die niet gewonnen kan worden toch een fijn einde te geven. Moeder en familie hebben dit ook echt zo gevoeld en gewaardeerd.
De betrokkenheid van eenieder is het meest gevoeld op het moment van overlijden. Alle vrijwilligers en medewerkers die betrokken waren vormden een haag van medeleven.
Wij denken daar nog elke dag aan terug.

Prachtig! Wat is het mooi dat wij dit in ons Nuenen hebben en beschikbaar is voor IEDEREEN!

2 dec 2022, Pedro van de Kerkhof


Een warme deken,

In februari 2022 kreeg mijn vader voor de 2e keer te maken met kanker. Helaas was al snel duidelijk dat het deze keer goed mis was en de levensverwachting niet zo lang zou zijn. in juni verslechterde zijn situatie en besloot papa in overleg met de huisarts dat het beter was om naar een hospice te gaan voor die laatste fase van zijn leven. Onze keuze viel op het Bijna Thuis Huis Latesteyn. Dezelfde dag hadden we contact en werden we thuis bezocht door 2 medewerksters. Vanaf het eerste moment voelde het goed, er was veel ruimte voor zijn wensen en wat hij nodig had om het zo comfortabel en fijn mogelijk te hebben voor de periode die hij daar zou verblijven. 2 dagen later is pap naar het Bijna Thuis Huis Latesteyn gegaan. In een mooie omgeving midden in de natuur had hij een prachtige kamer met grote ramen. De vrijwilligers ontvingen ons met warmte en pap werd liefdevol verzorgd. Wij als familie konden op bezoek wanneer wij maar wilden. De medische zorg en de nachtzuster werden verzorgd door zuidzorg, dus ook in de nacht was er altijd iemand bij hem in de buurt.

Helaas was het verblijf van papa van korte duur slechts 1,5 dag later, ik was net thuis van papa, kreeg ik in de een telefoontje dat mijn vader zich niet goed voelde en om een ambulance had gevraagd. Ik en mijn broer zijn meteen naar hem toe gegaan. Op dat moment dat ik aankwam was mijn vader al buiten bewustzijn. 2 vrijwilligers zaten bij hem, zorgden voor hem en hielden zijn hand vast. Helaas is hij kort nadat ik er was overleden. Ook na zijn heengaan werden wij als familie opgevangen en gesteund door het team vrijwilligers. Zij hebben samen met ons met kaarsjes rondom zijn bed gestaan en een woord van afscheid gesproken. Er was, zonder tijdsdruk, voor ons alle ruimte om op onze eigen manier afscheid te kunnen nemen van onze vader.

Ik mijn broer en onze gezinnen hebben de zorg als een warme deken ervaren en vinden dat het een plek is waar je als familie ontlast wordt in de 24 uurs zorg. Daardoor kregen wij meer ruimte om tijd met elkaar door te brengen in plaats van te zorgen. Papa zelf en wij als gezin zijn dankbaar dat wij door de inzet van alle vrijwilligers een paar mooie dagen hebben mogen doorbrengen op deze mooie plek.

De kosten van pap zijn laatste “vakantie”, zoals hij hij het noemde, zijn grotendeels gedekt door de zorgverzekeraar dus ook die zorg werd ons uit handen genomen.

Heel erg bedankt voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben.

20 dec 2022, Laura Marien Wiersma


Latesteyn heeft in de laatste fase van mijn vaders leven een cruciale rol gespeeld. We zijn als gezin ontzorgd, maar het was meer dan dat! Latesteyn heeft ons tijdelijk een tweede thuis gegeven en ons omringd. Daardoor kon mijn vader sterven in een warme omgeving. Er hingen door hem gemaakte foto’s aan de muur, er was ruimte voor wat persoonlijke spulletjes om de ruimte meer eigen te kunnen maken.

In de basis zijn alle ruimtes op Latesteyn overigens al prachtig ingericht.

Evelyn en Eveline waren er altijd voor ons en ook de vrijwilligers deden ook alles wat ze konden. Bijvoorbeeld voor ons koken, ons gastvrij ontvangen, ons een luisterend oor bieden of met ons praten. Net waar op dat moment behoefte aan was. Het team was ook heel flexibel.
Op belangrijke momenten was het team heel nabij. Er komen veel herinneringen boven: een gedicht dat voorgelezen wordt, kaarsjes op de route naar de lijkwagen, een hand op mijn schouder, een kop thee die wordt aangereikt. Ik heb ook gezien hoe het team steeds probeerde zoveel mogelijk in contact te zijn met mijn heel zieke vader. Met humor waar dat kon, dat vond mijn vader fijn.

Ik zou iedereen die een plek zoekt voor een geliefde die op korte termijn gaat sterven willen aanbevelen bij Latesteyn te gaan kijken. Als je eigen thuis geen optie meer is, dan is Latesteyn echt het beste alternatief!

Dank voor alle mooie herinneringen!

22 februari 2023, Simone Siteur


Facebook