Vorige week woensdag mocht het bestuur van het Bijna Thuis Huis ‘Latesteyn’ in Nuenen een cheque van maar liefst € 2.500,- in ontvangst nemen.
Ter ere van het 10 jarig jubileum van het Boordhuys, werd op vrijdag 12 juli een bijzondere middag aangeboden aan leveranciers, familie en goede vrienden van het Boordhuys. Als een welgemeend ‘dankjewel’ van Karin van der Grinten en Karlijn Tuithof-van der Grinten.

Hans van Breukelen heeft deze middag als gastspreker menigeen geïnspireerd met zijn wervelende en persoonlijke verhaal.

Verkoop van de boeken
Bij een feest horen cadeaus en ook al houdt het ondernemers duo enorm van bloemen en wijn, toch ontvingen ze liever een bijdrage voor het Bijna Thuis Huis ‘Latesteyn’. Samen met de verkoop van de boeken, waarvan de opbrengst door het Boordhuys werd geschonken aan dit mooie initiatief, is dit een geweldig bedrag geworden.

Nauw betrokken
Vanaf de start van ‘Latesteijn’ zijn moeder en dochter er al nauw bij betrokken. Een warm huis, volledig gerund door vrijwilligers, waar kwaliteit van leven wordt geboden wanneer behandeling in een ziekenhuis niet meer mogelijk is en het thuis niet meer gaat. Voor iedere inwoner, ongeacht leeftijd, maar ook voor de naasten van de bewoners. Persoonlijke aandacht wordt geboden in een liefdevolle omgeving waar vertrouwde hulpverleners (zoals huisarts en thuiszorg) en lokale vrijwilligers samen de laatste zorg op zich nemen.

Investeringen
De gift van Boordhuys werd dankbaar in ontvangst genomen door het bestuur: ‘Wij zijn blij verrast. Met dit bedrag kunnen wij de nodige investeringen doen om het verblijf van de bewoners nog aangenamer te maken.’ Karin: ‘‘Latesteyn’ is een bijzondere plek met een bijzondere functie. En daarin vinden wij elkaar denk ik; wij willen beide maatschappelijk betrokken zijn en graag een stapje extra doen voor een ander.’ Om het Bijna Thuis Huis Nuenen ‘Latesteyn’ met de daartoe opgeleide vrijwilligers draaiend te kunnen houden, kunnen ze alle hulp goed gebruiken. Dit kan alleen gerealiseerd worden met behulp van véél giften en vrijwilligers, dus door alle handen ineen te slaan. Iedere bijdrage, groot of klein, is van harte welkom en vertegenwoordigt een grote waarde en betrokkenheid voor de Nuenense gemeenschap.

Facebook