Door een enthousiaste oproep van Ben Klasens, toenmaals werkzaam bij Zuidzorg en oud wethouder Paul Weijmans was er in november 2014 een bijeenkomst rond het thema Bijna Thuis Huis. Zou dit ook in Nuenen gerealiseerd kunnen worden?

Een door vrijwilligers gedragen terminale mantelzorg met behoud van eigen huisarts en thuiszorg. Het initiatief kon rekenen op een flink draagvlak.
Een aantal aanwezigen wilden als bestuur de kar trekken en op 30 maart 2015 werden we een officiële stichting . Hierna konden we verdere stappen zetten. Om naast de kosten voor de bouw de toekomstige exploitatie van een gezonde basis te voorzien werd de Stichting Vrienden Van Het Bijna Thuis Huis Nuenen opgericht. (zie vriendenvanlatesteyn.nl)

Contact met de gemeente resulteerde in een optie op een stuk grond aan de Pastoorsmast waarop een tamelijk vervallen recreatiebungalow stond.
Daarna begon een lang traject van opstellen van documenten, vergunningen en de zoektocht naar financiële fondsen om de noodzakelijke verbouwing van 300.000 euro te bekostigen.
Het geld kwam er goeddeels door genereuze giften, en in natura van bij de bouw en inrichting betrokken bedrijven.
Op 1 okt 2018 kon de aannemer Banbouw aan de slag, naar het ontwerp van architect Anne Marie Pors.
Eind februari 2019 is de ingrijpende verbouwing klaar. Na een maand proefdraaien kunnen we begin april 2019 beginnen met het ontvangen van de eerste bewoners.

Bijna Thuis Huis Nuenen is een woord om over te struikelen.
We noemen ons huis daarom Latesteyn, een vroegere benaming van het perceel.

Latesteyn in de jaren ’60

U kunt het fotoboek van de geschiedenis van het Bijna Thuis Huis Nuenen ‘Latesteyn’ op deze link bekijken en indien gewenst downloaden

Facebook